script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

Her Derdi İyileştien Bir Dua - ki; Bari Te'ala'nın meşietiyle tabiblerin ilaçlarına muhtaç bırakmaz



 
SEYYİD AHMED er-RİFÂ'î el-HUSEYNÎ el-HASENÎ
 

 
(Bu eseri rivayet eden) o, Büyük Seyyid, Tarikat İmamı, Ehlüllâhın Şeyhi AHMED er-RİFÂ'î el-HUSEYNÎ el-HASENÎ es-SIDDÎKÎ el-ENSÂRÎ Hazretleridir.

Sene 512'de doğmuş, asrının âlimlerinden şer'î ilimler tahsil etmiş, naklî ve aklî ilimlerde üstün seviyeye yükselmiş ve meşhur olarak bütün akranından üstün olmuştur.

Sene 555'te hac yaptığı zaman, Rasûlüllâh tfallallâhıı Aleyhi ve Sellemfm mübarek eli kabr-i şerifinden kendisine uzanmış, o da havas-avam herkesin huzurunda o mübarek eli öperek hiç kimseye nasip olmamış ve olmayacak en büyük keramete mazhar olmuştur.

Sene 578'de vefat ederek Irak'ın Vâsıt bölgesinde Ümm-ü Abîde nâm-ı mahalde defnolunmuştur.
Allâh-u Te'âlâ:"Artık zamanın, onun gibi birini getirmesi pek uzak olmuştur.

"Artık zamanın, onun gibi birini getirmesi pek uzak olmuştur.

Gerçekten de zaman onun mislini getirmekte elbette pek cimri olmuştur" diyen kişiye rahmet eylesin.

Allâh-u Te'âlâ ondan, kardeşlerinden, vârislerinden ve bütün evliyadan razı olsun. Âlemlerin Rabbi olan Allah'a ham-dolsun.

27 - Receb - 1430

20 - Temmuz - 2009

Bütün hamdler:

"Ey insanlar! Gerçekten de size Rabbinizden yüce bir öğüt, göğüslerde bulunan (yanlış inançlar, şek ve şüpheler gibi kötü) şeylere büyük bir şifa, (insanları sapıklıktan kurtaran bir rehber ve) tam bir hidâyet, inananlar için de büyük bir rahmet (eseri olan Kur'ân-ı Kerîm) gelmiştir." (Yûn&s Sûresi:57) buyuran Allâh-u Te'âlâ'ya mahsustur.

Nihayetsiz salât-u selamlar:

"Kur'ân'dan ve baldan ibaret olan iki şifâyı bırakmayın" buyuran Rasû-lüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellemfm ve Havz-l Kevser'in başında Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) ile buluşuncaya kadar Kur'ân'dan ayrılmayacak olan âl-i ashabının üzerine olsun.

Emmâ ba'd! Elinizdeki bu kitapçık Allâh-u Te'âlâ'nın iradesiyle doktorların ilaçlarına muhtaç bırakmayacak kadar etkili olan, her derdi iyileştirebilecek bir duadır ki bunu evliyanın ileri gelenlerinden SEYYİD AHMED er-RİFÂ'î Hazretleri rivayet etmiştir. Aslında bu vird İmâm-ı Ali Efendimizden mervîdir.

Rivayete göre Emîru'l-mü'minîn Alî ibrii EM Tâlib (Radıyallâhu Anh):

"Habîbİm Rasûlüllâh (Sallallâhu Aleyhi

ve Sellem) bana bir duâ öğretti ki o benim ile beraber olduktan sonra tabiblerin devasına muhtaç olmam." demiştir.

 

O zaman kendisine: "Ey mü'minlerin emîri! O nedir?" denilince şöyle buyurmuştur: "Kur'ân-ı Kerîm'deki Bakara Sûresinden Müzzemmil Sûresine kadar ulaşan 24 sûreden alınan otuz yedi tehlîle (Kelime-i Tevhid) dir ki:

1- Hangi dertli onları okusa mutlaka Allâh-u Te'âlâ sıkıntısını giderir.

2- Hangi borçlu okusa mutlaka Allâh-u Te'âlâ borcunu ödetir.

3- Hangi gurbetçi okusa mutlaka Allâh-u Te'âlâ onu gurbetinden (sağ salim) döndürür.

4- Hangi ihtiyaç sahibi okusa Allâh-u Te'âlâ mutlaka onun ihtiyacını giderir.

5- Hangi korkan okusa Allâh-u Te'âlâ mutlaka onun korkusunu güvenceye çevirir.

6- Bunları her gün sabahları okuyan kişinin kalbi şikâktan ve nifaktan (muhalefetten ve münafıklıktan) emin olur.

7- Bunları her gün sabahları okuyan kişiden yetmiş türlü belâ def edilir ki onların en hafifi cüzam, delilik ve abraş (gibi doktorların, tedavisinden âciz kaldığı hastalıklardır.

8- Bunları her gün sabahları okuyan kişiyi Allâh-u Te'âlâ suya kanmış olarak yaşatır, suya doymuş olarak öldürür ve cennete de öylece girdirir.

9- Yolculuk üzereyken bunları okuyan kişi seferi esnasında hayırdan başka bir şey görmez.

10- Bunları her gece yatağına sokulduğu anda okuyan kişiye Allâh-u Te'âlâ yetmiş melek müvekkel (görevli) kılar ki onlar onu sabaha kadar İb-lis'ten ve ordularından korurlar.

11- Bunları her gece yatağına sokulduğu anda okuyan kişi o gün akşama kadar mahfuz ve merzuk (korunmuş ve nzıklandırılmış) kimselerden olur.

12- Her kim bunları (temiz bir kağıt veya porselen tabağa) yazar ve yağmur suyuyla sildirip suyunu içerse, ona bedeninde hiçbir kötülük isabet etmez.

13- Bunları yazıp yağmur suyuyla sildirip suyunu içen kişiye, cinlerin nazarlarından, üfürüklerinden, sihirlerinden ve hîlelerinden hiç bir şey ulaşmaz.

14- Kim bunları yazar ve yağmur suyuyla sildirip suyunu içerse, her türlü âfetten korunmuş ve dünyâdaki her türlü belâ kendisinden savuşturulmuş olarak yaşamaya devam eder.

15- Bir kimse bunları yazar ve yağmur suyuyla sildirip suyunu içerse, her inatçı şeytandan ve zorba hükümdardan emin olur.

16- Her kim bunları yazar ve yağmur suyuyla sildirip suyunu içerse Al-lâh-u Te'âlâ kendisine uykusunda cennette gideceği yeri göstermedikçe dünya yurdundan çıkmaz."

Bu virdi Mekke Hareminde kıraat ilmi okutan ve sene 1014'te Mekke-i Mü-kerreme' de vefat eden büyük veli Ali ibni Sultan Muhammed el-Karî el-Herevî

Hazretleri de:

"el-Hizbü n-E 'zam ve 7- Virdü 'l-Ef-ham" isimli hizbinde îrâd etmiş ve bu virdi Ârif-i Beyyûmî Hazretlerine nisbet etmiştir.

Allâh-u Te'âlâ her ikisini de rahmet-i vâsi'ası ile kaplasın.

Onlar bu virdi besmele, salat-ü selam, bir Fatiha, üç İhlâs, birer mu'avvi-zeteyn, akabinde Bakara Sûresinin son kısmındaki bazı zikir ve dualarla başlatmışlardır ki biz de o tertibe riayet ettik.

Sonunda ise:


 
"Bana sevdiğimin ismini terennüm et de bırak,

Varlık alemindeki herkes okunu atı-versin.

Kalbimin ortasına isabet etse de hiçbir şeye aldırmam,

Şüphesiz ki O'nun ismi yanımda oldukça hiçbir şeyin zararı olmaz"

mânâsını ifade eden dua mahiyetindeki ebyât ile hizbini hitâma erdirmiştir.

Bu virdin Arapça yazılıma göre; sağdan sola okunuşu bu kitabın arapça bölümünün 10. sayfasından başlayıp 19. sayfasında bitmektedir.

Bu fakir bu virdi Şâm-ı Şerifte bulunan Dâru'l-Beyrûtî yayınevi tarafından Abdü'l-Hakîm Abdü'l-Bâsit tahkikiyle tab edilen bir risaleden ahzetmiş bulunmaktayım.

Allâh-u Te'âlâ cümlemize bu mübarek tehlil virdiyle meşgul olarak bütün dertlerden kurtulmayı ve her türlü hayırlı murada nail olmayı nasib eylesin. Amîn.





 
 
 
Kaynak: www.islamcihadi.com
 


 
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9