script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

KAYBETTİĞİNİ BULMAK İÇİN ÇOK ÖZEL BİR SIR



Bir şeyi arayıp bulamadığınz zaman salavat-ı şerife getirmek, Duha suresini tekrarlamak büyükler tarafından tavsiye edilir. Ancak şimdi okuyacaklarınız ilginç olduğu kadar sırlıdır.
 
Cübbeli Hoca’nın mektuplarını takip edenler bu sırrı biliyordur. Bu sırrı kendisini Metris Cezaevinde ziyaret eden Seyyid İbrahim El-Ahsa-i Hazretleri bizzat vermişti.
 
Seyyidimizin rivayetine göre bir kaybı olup bulmak isteyen kişi büyük veli Ahmed ibni Alvân Hazretleri’ne nidâ ederse bu yüce veli mutlaka o kişiye kaybını getirir. Bunu yapmak isteyen kişi yüksek bir yere çıkıp:
 

«يَا سَيِّدِي أَحْمَدَ بْنِ عَلْوَانْ! اِئْتِ بِفُلَانٍ وَإِلَّا سَأَمْحُوكَ مِنْ دِيوَانِ الْأَوْلِيَاءِ

 
“Ey Efendim Ahmed ibni Alvân! Felancayı (bul) getir. Yoksa seni evliyâ dîvânından (defterinden) silerim” diye bağıracak, o zat Allâh-u Te‛âlâ’nın izniyle o kişiye aradığını getirir.

Sizinde taaccüb ettiğiniz gibi Cübbeli Hoca’da şaşırarak Seyyid Hazretlerine: “Bu ifadede sû-i edep (bir nevi terbiyesizlik) yok mu?!” diye sorunca:

“Hayır, bu hususta böyle nakil var, onu değiştiremeyiz” cevabını almıştı…

Değerli Gönül Dostları!

Elbette bunu yadırgayanlarınız belkide hurafe diyenleriniz olacaktır. Ancak bir kardeşimizin başından geçen hadise bu konudaki itikadımızın çok kuvvetlenmesine vesile olmuştur. Şöyle ki:

İhvanımızın dedesi 3 aylık 1800 TL civarındaki maaşını kaybediyor. Nerede düşürdüğünü bilemediği için aramadık yer bırakmıyor. Öyle ki bulunduğu ilçede belediyenin hoparlöründen anons bile yaptırıyor. Bu olayın olduğu günden bir gün önce de ihvanımız Cübbeli Hoca’nın mektubundan bu rivayeti duymuş ya şehrin sakin bir yerinde yüksek sesle bunu tekrarlıyor: “Ey

Efendim Ahmed ibni Alvân! Dedemin kaybettiği parasını bul getir. Yoksa seni evliyâ dîvânından (defterinden) silerim”

Ne oluyor biliyor musunuz, ihvanımızın dedesi yıllar önce vefat eden hanımını rüyasında görüyor. Diyor ki: “Parayı ne uzaklarda arıyorsun, ayağının dibine baksana!” Kalkınca bakıyor ki para televizyonun bulunduğu sehpanın alt tarafında.

Anlayacağınız test edilip onaylanmış ve tesirli bir yöntem ancak çok kuvvetli bir itikat (inanç) istiyor. Bu işler acaba götürmez…

KARIN AĞRISI İÇİN

Seyyid Hazretleri’nin bir diğer tavsiyesi de karın ağrısı için.

Çok yiyip şişkinlik yüzünden sıkıntıya düşen kişi göbek ve karın bölgesini sağ eliyle sıvazlayarak:
 

«اَللَّيْلَةُ عِيدِي يَا كِرَشِي وَرَضِيَ اللّٰهُ عَنْ سَيِّدِي عَبْدِ اللّٰهِ الْقُرَشِي

 
“Ey midem! Bu gece benim bayram gecem olsun. Allâh-u Te‛âlâ Abdullah Kuraşî Efendimiz’den razı olsun” derse hazım sıkıntısından kurtulur.

Cübbeli Hoca rivayeti yaptıktan sonra şöyle diyor: “Bunu ben daha önce bir kitapta görmüş ve tecrübe etmiştim. Bu sözü söyler söylemez -afedersiniz- bir geğirtiyle rahatladığım çok olmuştu. Siz yine de buna güvenip çok yemeyin, bu lafzı kitaptan açıp bulup okuyana kadar kalpten gitmeyin.”

www.ismailaga.info

 
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9