script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

BEŞ VAKİT NAMAZDAN SONRA OKUNACAK DUALAR


Bera ibni Azib ( Radiyallhu anh ) dan rivayet edildiğine göre , Efendimiz (S.A:V.) şöyle buyurdu : " Her kim her namazın peşinden üç kere : " Kendisinden başka hiç bir ilah olmayan , Hayy ve Kayyum olan , Allah'tan mağfiret dilerim ve O'na tevbe ederim " derse , harpten kaçmış ( en büyük günahı işlemiş ) de olsa , Allahu teala onun bütün günahlarını affeder ." ( ibni Sünni , Amelü'l-Yevmi ve'l-Leyle , 53 , H No:137 )


Sevban ( Radiyallahu anh ) dan rivayet edildiğine göre , Rasulullah ( S.A.V.) namazını bitirdiğinde , üç kere istiğfar eder sonra : " Ey Allah'ım ! Sen , sela ( Bütün noksan sıfatlardan kurtulan ) ın , selam ( kurtuluş ) sendendir. Ey celal ve ikram sahibi ! Sen çok yücesin ! " derdi .

( Müslim , Mesacid : 135 , Ebu Davud No :151 ; Nesai 3/69 ; İbni Mace , No:924 ; İmam Ahmed , 6/235 )



Muaviye ( Radiyallu Anh ) Mugire İbni Şu'be ( Radiyallu Anh )'a bir mektup göndererek : " Resulallah (S.A.V.) in namazlardan sonra okuduğunu işittiğini bir duayı bana yaz " dedi .

Mugire İbni Şu'be ( Radiyallu Anh ) ona şöyle yazdı : " Ben Resulullah (S.A.V.) in namazlarından sonra şöyle dua ettiğini işittim : " Allahu Teala'dan başka hiç bir ilah yoktur ; O tektir ; hiç bir ortağı yoktur ; mülk O'na aittir ; hamd O'na mahsustur ve O'na mahsustur ve O her şeye hakkıyla gücü yetendir . Ey allahım! Senin verdiğini verecek bir fert yoktur ve zengin kişinin zenginliği , sana karşı fayda vermeyecektir."

(Buhari 2/235 , Müslim , Mesacid , No:137/138 )

 
 


 

 

 

 

 
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9