script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

ON DÖRT BİN SELAVATA DENK GELEN SELAVAT

 

"Ey Allah! Nurlarının denizi, sırlarının mâdeni, hüccetinin lisânı (delillerini dile getiren), (dünya ve âhiret tüm) memleket(ler)inin süsleyicisi, huzurunda bulunan meleklerin, nebilerin ve velîlerin imâmı, mülkünün ziyneti, rahmetinin hazînelerinin anahtarlarını elinde tutan), şerîa'tının yolu (nu gösteren), Senin (zikir ve) tevhidinle lezzet al(ıp, başka şeylerden lezzet alamay)an, varlık âleminin gözdesi olan insanın gözü (gibi değerli) olan, mahlûkâtının seçkinlerinin gözdesi olan, Senin ziyanın nurundan ilk önce zuhur eden Efendimiz Muhammed'e salât eyle.
Öyle bir salât ile ki, o salât Senin devamınla dâim olsun, bekan ile bakî kalsın, (sonu olmayacağı için de) Senin ilminden başka hiçbir şey onu kavrayıp kuşatamasm.
Ey âlemlerin Rabbi! O öyle bir sa-lât olsun ki, Seni de razı etsin, O'nu da razı etsin, O'nun sebebiyle Sen de bizden razı olasın."
Bu salâtın Seyyid Ahmed er-Ri-fâ'î (Radıyallûhu Anhja âit salevâttan biri olduğu rivayet edilmiştir.
Bu salât, her gün sabah namazından sonra hangi murad ve niyet için okunmaya devam edilirse, Allah 'in izniyle o dilek yerine gelir. On iki bin kere okuyan, rüyasında Rasûlüllâh (Sallal-lâhu Aleyhi ve Sellem)İ görür. Hangi mühim sıkıntısı ve derdi için kırk sabah devam edenin maksadı hâsıl olur. (Nehhânî, Sa'âdetü'd-dâreyn. sh: 250-251)
Bâzı büyük velîlerin beyânına göre bu salâtın bir kere okunması on dört bin salevâta denktir.

Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9