script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

En'am Suresi Faziletleri

Âlemlere rahmet olan sonsuzluk neBîsi buyururlar ki:

«cEn'âm sûresi bana bir defada ve yetmiş bin melekle teşyi' edilerek indi. Teşyi' sırasmda meleklerin tesbîh ve tah-mîd avazları vardı.» (100)

Sahâbîler saraymm sultanlarmdan Abdullah -ibn-i Mes'-ûd (radıyallahü anh) den; ResûlüUah (sallâllahü aleyhi ve-^ sellem) şöyle buyurdular:
«Kim sabah namazını cemâatle kılar ve namazı kıldığı yerde oturarak En'âm sûresinin başından üç âyet okursa, Allah bu sayede (ona) yetmiş melek* görevlendirir. Bunlar kıyamete kadar Allah'ı tesbîh (ve tenzih) ederler ve o kişiye de istiğfarda bulunurlar.» (101)

Hak ve adalet güneşi Hazret-i Ömer (radıyallahü anh) şöyle demiştir:

: (cEn'âm sûresi Kur'ân-ı Kerîm'in en üst sûrelerinden bîridir!»

Yine rivayete göre Allah'ın sevgili Resulü şöyle buyurmuştur:

[Kıyamet günü olduğu vakit Azız ve Celîl olan Allah, bu âyetleri okuyan kuluna hitap buyuracak: «Arş'ımm gölgesinden başka gölge olmayan bu günde, Arş'ımm gölgesinde yürü, cennetin meyvelerinden ye, Kevser şarabından iç... Selse-bil suyu ile yıkan... Sen benim kulumsun, ben de senin Rab-binim (saadet sana olsım)!..»] (102)

O mübarek âyetler şunlardır:



[«Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı yapan Allah'a mahsustur. Sonra da Rablerîni tanımayanlar, ona putları denk tutuyorlar...»

«O, sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm ecelini (zamanını) takdir edendir. Bir de Allah'ın katında takdir edilen bir ecel kıyamet vakti vardır. Sonra da siz, (ey kâfirler, dirileceğinize) daha şüphe ediyorsunuz!..»

«Halbuki göklerde ve yerde ibâdete lâyık yalnız O Allah'-dır. Sizin içinizi de bilir, dışınızı da... O, yapacağınız şeyleri de bilir.»] (103)

(100) Taberânî.
(101) Deylemî.
(102) Selebi.
(103) En'am sûresi, âyet: 1, 2, 3.

 
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9